ماهی گلی خوب و نگهداری از آن
ماهی گلی خوب و نگهداری از آن
با نزدیک شدن به عید نوروز ممکن است شما هم بخواهید ماهی قرمز (ماهی گلی) خریداری نمایید.
ماهی گلی خوب رنگ قرمز خوشرنگی دارد و زیر سینهاش طلایی است و فرز و چابک است.
اما برای نگهداری از آن:
1. تُنگ یا پارچ مقاومی تهیه نمایید و برای بار اول از آبی که ماهی را با آن به منزل آورده اید، آن را پُر کنید.
2. ماهی را کنار بخاری، شومینه، گاز و وسایل گرمازا نگذارید. اگر هم یادتان رفت، قطعه ای یخ به آرامی داخل تنگ بیندازید.
3. هر 24 ساعت یک بار آب ماهی را عوض کنید. برای این کار هرگز از آب شیر، که حاوی گاز کُلُر و کُشنده است، استفاده نکنید. میتوانید از بطریهای آب معمولی، که در یخچال دارید، استفاده کنید. این آب دو حسن دارد: هم گاز آن خارج شده است و برای ماهی ضرری ندارد و هم خنک است و ماهی عاشق آب خنک و شبیه به آب چشمه است.
4. هنگام تعویض آب کهنه، ابتدا ماهی را به آرامی با همان آب کهنه در ظرف دیگری بیندازید، به طوری که آب تمام بدن و باله هایش را بپوشاند. سپس آب ظرف کهنه را خالی کرده، آن را خوب بشویید و با آبی، که در بالا شرح داده شد، ظرف را دوباره پُر کنید. در نهایت میتوانید قطعه ای یخ نیز به آرامی داخل تنگ بیندازید.
5. برای ماهی یا از بیرون غذای ماهی تهیه کنید، یا به اندازهی بسیار کمی غذای نرم بریزید، مانند دو دانه برنج پخته، به اندازه ی یک بند انگشت ماکارونی پخته شده، که البته به قطعات کوچکتری باید تقسیم شود، کمی سیب زمینی پخته، رشته های سیب زمینی داخل کتلت، کمی از خمیر نرم وسط نان، که به اندازه ی یک دانه برنج باید جدا شود، کُنجد پخته شدهی نان، کمی ویفر یا نان بستنی خُرد شده، که در آب نرم میشود و .... هرگز به ماهی قرمز غذاهای خیلی چرب یا ادویهدار ندهید.